Nytt år snart!

image43

Nyårsafton idag då! Tar en lite paus från allt pyssel! Förbereder lite käk! Blir 3-rätters. =)
Förrätt blir nån räk-cocktail med avocado och färskost. Huvudrätt blir ryggbiff med potatisgratäng och diverse sås. Och efterrätt blir saffransglass med varm hallonsås.
Typisk mat för idag då men det e ju gott så jag kör på säkra kort.
Jobbat idag med! Fina pengar! Men nu blir det ett glas vin och bara ha det bra!
Fick en råsaftscentrifug i julklapp/födelsedagspresent av svärmor! Första juicen jag gjorde (på bilden) är på gröna äpplen! Mums! Min favorit är nog än så länge apelsin och morot. Idag blir det en välkomst drink på ananas, malibu och starkt!
Köpt äkta champange med =P Ska det va ska det va!
Hoppas alla haft ett bra år! För mitt har till större delen sugit lergök! Men man kan ju hoppas nästa blir bättre! Fast det säger man ju alltid!
Ha det bra alla vänner där ute!

Åter till verkligheten

image42

Nu så är man hemma igen efter 5 dagars flängade. Hade en mycket trevlig jul hos svärmor måste jag säga.
Kanske lite mycket pensionärsprat under fikat. Fick ju lyssna på diverse åsikter om Ernst Kirchsteiger och Go´Kväll. Jaja tur att man är van.
Synd bara att min sambos bror va sjuk så blev inget besök förräns sista dagen. Synd, för det är mycket trevligt där.

Ett smakprov på två av mina julklappar ovanför. Fick en grön marimekkoskål av mamma. Hon vet vad jag tycker om. Och tomten är från pappa! Inget han kommit på själv. Det är faktiskt jag som har önskat mig den fula tomten =)  Kommer fler bilder på klappar ska ni se. Mycket roligt i år! Vart väldigt snäll tror jag!

Gone for a while

image40
Nu åker vi till Skövde imorn och blir borta till annandagen! Ska bli trevligt! Kul och ut och åka!
Firade lite jul med mina päron idag! Lustigt att för första gången inte fira med ens föräldrar. Men som sagt livet förändras. =)
Blomma på bilden fick jag av min bästaste bästa vän och hennes sämre hälft när dom va här på tacosmiddag. Hehe vuxenpoäng att ge bort blommor när man blir bjuden på något! Ska nog börja med det. För sånt gör mig glad!
Ska trycka i mig en clementin nu! Älskar när det är säsong för det! Borde vara det jämt! Skulle äta betydligt mera frukt då =)

Pensionärshem!

image37

Jag har vart lite pensionärsvänligt! Min före detta granne, Tant 83 år bor ensam i ett stort hus på Öland. Hjälpte henne med diverse handling och sånt. Inte för att kruttanten behöver nån hjälp men måste ju va lite snäll. Tycker om att hjälpa folk. Mysigt att se gamla människor glada och krya. Sånt ser man dessvärre väldigt sällan på hemmet =)
Satt och glodde runt i hennes hem och kom och tänka på hur modernt hon hade det. Inte för att hon köpt massa nya saker utan bara det möblemang hon alltid haft är superinne nu. Drog fram mobilen och tog kort på några av hennes tapeter. Hur coola som helst. Den blåa har hon på toaletten. Syns inte så väl på bilden men det är massa silver stänk över hela tapeten. Den röda är en fondvägg i sovrummet.
Den lilla bilden med den rosa tapeten finns i vardagsrummet. Och den andra tog jag från en sommarstuga i mörkaste skogarna. Var på fest där hos min väns pojkvän. Fast det är hennes kompis sommarställe. Knepig förklaring.

    

Var på julfest med jobbet igår. Mycket trevligt, fast dock va käket ingen höjdare. Hade vart gott om man hade stekt oxfilén lite till och haft en potatisgratäng som smakade gratäng och inte pressad potatis.
Alla som jobbar inom vården och blir serverade kuber med mat. Tänker TIMBAL! Usch! Och för er som inte vet vad timbal är. Det är till för dom som har tugg- och sväljsvårigheter. Maten är alltså puread och gelead. Alltså en liten fast kub med pure. Säkert fint för dom som inte har några associationer! Blä!
Nog om det, för ska på redit julbord ikväll. Första gången man ska äta riktig julmat. Längtar nästan lite. Det är väldigt gott. Men bara i typ 1½ vecka till. Sen får det vara tills nästa år.
Nu ska jag ta och läsa ut min fruktansvärt spännande bok. Hej!

Stake!

image36

Så blev min egna lilla adventsljusstake! Mycket roligare och snyggare än dom tradionella men vanliga ljus. Har glömt att tända den iofs! Får väl elda på ett par dagar nu innan det är dags för nummer 2.
Skulle haft ett lite längre fat. =) Men men!
Måste ta tag i julklappar mä! Har ingen inspration i år. Men en liten väl utvald skara kommer ändå få något meningsfullt.
Första julen som jag inte kommer att fira med mina föräldrar. Känns lite lustigt! Fast det gör mig inte så mycket! Mina föräldrar har ändå jobbat julafton större delen av mitt tidigare liv. I det senare jobbade jag med. Fina pengar iallafall! =) Tycker ändå att jul är lite överskattat.
Nä åter till något annat! Den ena katten kom sträckandes ut ur sovrummet. Hehe med sveriges rödaste ögon och varet rinnandes nerför kinderna. Okej det är synd om katten men har ser ju rätt kul ut, som efter en väldigt hård kväll på krogen. Men som tur va, var det bättre dagen efter. Men ringde veterinären iallfall för att va på den säkra sidan! Så nu ska vi skölja med koksalt 3 gånger om dagen. Försökte mig på det ensam innan. Hällde det i örat istället. Men han får skylla sig själv när han inte sitter still. =P
Jag har fått ett nytt smeknamn med. Coach! Hehe detta kommer sig av att vi satt och glodde på film. Nån amerikansk rulle! Drömde mig bort att det vore trevligt att bli ganster, amerikansk då vill säga. Sitta på ett hak med min sidenröda skjorta och guldhalsband. Ska ha livvakter på varsin sida och sen ska jag sitta och peka på ditten o datten. Eller så kunde jag tänkt mig att bli en coach! Hela coach-jargongen e ju så härligt amerikansk.
Aja det kunde vart värre!

RSS 2.0